НачалоИкономикаБелгия подкрепя оценката, че мерките срещу високите енергийни цени се бавят

Белгия подкрепя оценката, че мерките срещу високите енергийни цени се бавят

Белгийският премиер Александер де Кро заяви, че по-решителни европейски действия през пролетта на тази година са можели да предотвратят последвалите събития на пазара на и скока на те. С това изявление Де Кро подкрепи оцена на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, че няма време за губене в определянето на нови мерки на европейско равнище, съобщиха местни .
Отбелязва се, че от ЕС се очаква да прекъсне обвързаността между цените на тока и на газа, както и че Европейската комисия отрича да е допуснато забавяне. Председателят на Урсула фон дер Лайен заяви вчера, че Комисията подготвя предложение за помощ на най-уязвимите домакинства и на бизнеса. Очаква се предложението да бъде представено следващата седмица в Европейския парламент.
Всичко това трябваше да стане много по-рано и е жалко, че се допусна закъснение, коментира Де Кро. По неговите думи енергийната криза може да доведе до рязко намаляване на производството. По неговите думи има и добра новина, и тя е, че се създават предпоставки за ускорено скъсване с руските енергийни доставки. Според него е възможно зависимостта от руските доставки да бъде прекратена в следващите месеци. Де Кро предвижда от пет до десет трудни години заради промените на енергийния пазар, предизвикани от войната в .

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО