НачалоСвятБелият дом: Съединените щати ще ограничат употребата на противопехотни мини

Белият дом: Съединените щати ще ограничат употребата на противопехотни мини

Съединените американски щати решиха да ограничат използването на противопехотни мини, присъединявайки се към по-голямата част от страните по света, включително и към всички държави от , които забраняват използването на това оръжие, предаде Ройтерс.

Този ход отразява убеждението на а Джо Байдън, че мините „оказват непропорционално въздействие върху цивилното население, включително деца, дълго след о боевете са спрели“, казва в изявление Белият дом. Президентството добавя, че промените няма да засегнат американската , свързана с разполагането на противопехотни мини на Корейския полуостров, поради необикновените обстоятелства в региона и задължението на Съединените щати да защитава Южна Корея.

С този ход американската политика ще влезе в съответствие с Отавската конвенция – международния договор, забраняващ употребата, запасяването, производството и пренасянето на противопехотни мини, се казва още в изявлението.

Съединените щати ще работят за унищожаване на всички запаси на противопехотни мини, освен на тези, които са нужни за защитата на Южна Корея.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО