Белоградчик е домакин на международен пътуващ симпозиум на акварела

Белоградчик е домакин на международен пътуващ симпозиум на акварела. Организатор и спонсор на форума е архитект Пламен Мирянов и неговата фондация „Нашият дом е България“, която има за цел да популяризира красивите места в България и да утвърждава националните традиции. Това каза за БТА каза уредникът в Художествена галерия „Вълчо Вълчев“ в Белоградчик Елена Джунинска.
Началото на симпозиума беше поставено с откриването на изложбата „Акварели от три континента“. Неин инициатор е Краси Тодоров и е организирана със съдействието на фондация IWS – Bulgaria, допълни Джунинска.
В продължение на четири дни художници ще творят сред Белоградчишките скали. Техните произведения ще намерят място в изложбата при следващите гостувания в различни градове на България и по света. Така те ще се превърнат в своеобразни посланици на Белоградчик и неговата уникална природа и история. В пленера участват творци от Швеция, Гърция, Италия, Испания, Сърбия, Южна Корея, Индия, Мексико и България, уточни уредникът Елена Джунинска. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари