Без Зелената сделка цената на тока, произвеждан в България, ще бъде 100 лева на мегават час, каза Ангел Джамбазки в Сандански

Без Зелената сделка цената на тока, произвеждан в България, ще бъде 100 лева на мегават час, каза водачът на листата на ВМРО за европейски избори Ангел Джамбазки в Сандански. Той посочи, че ако няма въглеродна квота, която всеки ТЕЦ и всяко едно производство плаща, цената на тока ще бъде 100 лева на мегават час, а сега е 700 лева. Ето това е принудително икономическо самоубийство, както на стария континент, така и на българската енергетика. Вече има затворен български ТЕЦ, при това последният направен, каза той. 
Джамбазки коментира, че Шенгенското пространство всъщност е истинският Европейски съюз. Когато произвеждаш нещо в Българи и може да го продадеш бързо в Австрия, Белгия, Холандия, ти печелиш. Когато чакаш на „Кулата“ и на „Дунав мост“ часове наред, твоята икономика буксува, бави се и се губи. Така транспортът в България губи минимум 100 млн. евро на година. Целият бизнес губи, защото правителството на Денков следва политиката, наложена от Германия и Холандия, за да държат България извън Шенген, каза той.   
Джамбазки обясни, че за западните фирми е по-изгодно България и Румъния да не бъдат в Шенген, тъй като големи пристанища в Черно море, както и Пирея и Солун, са естественият пазар за всички стоки от средния и далечния изток. Когато може да си прекараш стоката до Западна Европа през тях 15 дни по-рано, всеки ще дойде тук и ще има бизнес, заплати и доходи. Затова западните фирми не искат да изпуснат техните пристанища, това е единствената причина Българя да не е в Шенген, според Ангел Джамбазки. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари