Безграничната амбиция на Делян Пеевски може да доведе до това да има втора партия с амбиция за „автентично ДПС“, смята Костадин Костадинов

Безграничната амбиция на Делян Пеевски може да доведе до това да има втора партия, която да се опита да бъде нещо като „автентично ДПС“, каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.
Костадинов отговори отрицателно на въпрос дали „Възраждане“ биха могли да работят с едно от двете депесета. Няма добро и лошо ДПС, каза той.
Този скандал тепърва ще се разгаря, допълни лидерът на „Възраждане“ и потвърди, че е чул, че част от депутатите на ДПС са разказали в кулоарите на парламента, че са били заплашвани от председателя на партията Делян Пеевски с прокуратурата и Националната агенция по приходите, ако не гласуват както им бъде казано.
„Тук говорим за самопризнания на депутати. В момента виждаме бунт в ДПС. Искам да призова тези смели хора, които не се поддават на заплахи и на рекет от страна Пеевски, да излязат и да заявят ясно какво се случило вчера и какво се случва през последните седмици и месеци в тази партия”, каза още той.
Според Костадинов, хората, които са създали тази партия, смятат, че тяхната партия в момента е обект на рейдърство – когато една фирма се превзема отвътре с атака на борсата.
Костадин Костадинов каза, че опцията трети мандат е реална, но трудно осъществима. Въпросът е на кого ще предпочете президентът да даде третия мандат, допълни той.
Костадинов отново повтори, че „Възраждане“ е най-голямата опозиционна политическа сила, която никога не е участвала в управлението и е монолитна и последователна.
Разговори с останалите партии в парламента може да има, но само на базата на нашата програма и приоритети, допълни лидерът на „Възраждане“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари