Битката и на национално, и на европейско ниво е за мир, каза Кристиан Вигенин в Ямбол

Битката, и на национално, и на европейско ниво, е за мир, и България да не бъде въвлечена във войната в Украйна. Трябва на всички да е ясно – „БСП за България“ няма да позволи български мъже да умират на чужда земя за чужди интереси. Това заяви водачът на евролистата на коалицията Кристиан Вигенин в Ямбол.
„Първо ни казаха, че пращаме оръжия, за да може Украйна да се защитава. Сега ни казват – за да може Украйна да ги използва срещу Русия. Има страни, които вече говорят за изпращане на войници от нашите държави. В момента едни безгръбначни управляващи като политически папагали повтарят това, което им се казва от началниците от Брюксел и Вашингтон. Единственото, което правят е да ни въвлекат стъпка по стъпка, даже без да разберат, понеже толкова им капацитетът, в един безперспективен конфликт“, каза той.
„БСП за България“ ще продължи да се бори в 50-ото Народно събрание за увеличение на пенсиите и размера на майчинството, безплатни лекарства за децата до 14 години и за възрастните над 75 години, изтъкна Вигенин, който е и водач на листата за народни представители в 31 МИР – Ямбол.
Той очерта и приоритетите за региона. Сред тях са по-добра охрана на държавната граница, която е и външна за Европейския съюз, ремонт и разширяване на международния път за граничния пункт „Лесово“, изграждане на жп линия Ямбол – Одрин, довършване на новата сграда на ямболската болница, нова връзка на магистрала „Тракия“ край Стралджа, подновяване на ВиК мрежата в селата.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари