Благодарение на ПП -ДБ ще имаме служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС, заяви Костадин Костадинов

Рекламирай в beZpartien.bg

Благодарение на  „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще имаме служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС, защото те работят изключително добре в синхрон. Това каза лидерът на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов пред журналисти.
По думите му това, което в момента се случва е, че ПП-ДБ се опитват да дадат победата на ГЕРБ, нещо, което ние от „Възраждане“ не одобряваме. Предложението за възможен кандидат за министър-председател беше на ПП-ДБ, промените в Конституцията, които бяха направени са също по тяхно настояване, посочи Костадинов и допълни, че идеята да се включи председателят на Сметната палата също е била тяхна.
Президентът никога не консултира състава на служебното правителство с партиите, посочи Костадинов. Той допълни, че в Конституцията не е записано никакво участие на парламентарните партии в този процес, а е единствено и само в компетенциите на президента. На въпрос дали ще останат действащите министри в момента и в служебния кабинет, Костадинов отговори, че по-скоро не.
Лидерът на „Възраждане“ смята, че ПП-ДБ са изключително „жадни за власт“ и за пореден път са паднали в капана на ГЕРБ. „ПП-ДБ правят коалиция с ГЕРБ, виждат, че това води до катастрофа за тях и след това отново им се молят“, каза Костадинов. Според него най-доброто решение е ПП-ДБ да не участват в предстоящите парламентарни избори. 
Костадинов заяви, че всичките кандидати за служебни премиери са партийни фигури. „Хората, които се назначават като служебни министър-председатели са предвидени от законодателите още преди 33 години, когато е приета сегашната конституция на България със всичките и поправки след това. Те са предвидени като надпартийни фигури, които могат да уталожат напрежението и дори и да имат политически нюанс в назначението, той да бъде максимално дистанциран от изборния процес.“, смята Костадинов. 
Лидерът на „Възраждане“ посочи, че Димитър Главчев също е партийна фигура. Той е бил шест или седем мандата депутат на ГЕРБ, както и председател на Народното събрание отново от ГЕРБ, каза Костадинов. Винаги има политически фигури в служебните правителства, коментира още народният представител. Той посочи, че благодарение на ПП-ДБ, ГЕРБ сега имат изключително голямо предимство – те ще организират изборите.
Костадинов смята, че „Продължаваме Промяната“ са изправени пред много сериозен проблем. Идват европейски избори, на които ако те се явят заедно с „Демократична България“ са заплашени от анихилация.  Причината, която лидерът на „Възлаждане“ изтъкна е, че „Демократична България“ могат да направят много бързо организация за преференциално гласуване и предвид очертаващите са два мандата на ПП-ДБ на тези избори е твърде вероятно и двама мандата да са на „Демократична България“, а не на „Продължаваме Промяната“, посочи Костадинов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *