Благотворителен концерт в помощ на деца и младежи с увреждания организират в разградската община Завет

Благотворителен концерт в помощ на лечението на деца и младежи са увреждания организират в Община Завет, област Разград. Инициативата е на клуб „Надежда“ към Общинската организация на Съюза на инвалидите, съобщи за БТА Кирилка Драганова, член на клуба и основен двигател на благотворителната проява.
Концертът под надслов „Творим добро“ ще се състои на 17 май в салона на Народно читалище „Саморазвитие – 1902 г.“. Благородната кауза ще обедини на една сцена таланти от Целодневната детска градина и два танцови състава от Завет. В името на доброто на сцената ще се изявят също танцови състави от Исперих и певческа група от Прелез. Чрез изпълненията си надежда и кураж на нуждаещите се ще дарят и индивидуални участници, сред които е и Таня Стоянова, която пристига специално за концерта от Пловдив. 
Входът за благотворителната проява е безплатен. Във фоайето на читалището ще бъде поставена кутия, в която всеки, който желае, може да дари средства за каузата.
Драганова заяви, че цялата общественост ще бъде уведомена за събраните средства от концерта. След това с помощта на специалисти – лекари, психолози и други организации, които имат отношение, парите ще бъдат разпределени за лечението на децата и младите хора с увреждания в Завет, а в края на годината отново обществеността ще бъде информирана как са разходвани тези средства.
Кирилка Драганова изрази задоволство, че инициативата на клуб „Надежда“ към Общинската организация на Съюза на инвалидите в Завет, насочена към децата и младежите с увреждания, е първата подобна в региона и по думите ѝ няма да е и последната. „Ще продължим да творим добро, като ще търсим различни форми на работа, ще обхванем също възрастни и хора с труднолечима болест. Ще работим именно в тази насока – да даряваме надежда и подкрепа на нуждаещите се“, добави Драганова.
Тя благодари на ръководствата на различните предприятия, учреждения и институции в област Разград за съпричастността им в организацията и реализацията на концерта.
На благотворителното събитие са поканени всички жители и гости на Завет, очакват се и близо 60 официални гости от областта, сред които представители на общинската администрация в Завет и областната администрация, лидери на политически партии, кандидат-депутати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари