Благотворителен турнир по футбол организира видинският полицейски спортен клуб „Видапол“

Благотворителен турнир по футбол организира видинският полицейски спортен клуб „Видапол“. Събраните средства по време на четвъртото издание на състезанието в памет на старши полицай Пламен Вълков от Районното управление във Видин ще се разпределят между децата на починали служители от Областната дирекция на МВР в дунавския град, съобщиха от полицията на сайта си. 
Участие в турнира са заявили 20 отбора. Таксата за участие е 100 лв. на отбор. По време на благотворителния турнир ще бъдат разиграни на търг топка с автограф на Христо Стоичков и билет за Залата на славата „Христо Стоичков“ с карта за отстъпка. Те са предоставени от двама видинчани, подкрепящи каузата на местната полиция. На място ще има поставена и кутия за дарения. Купите са осигурени от спортен клуб „Видапол“.
Надпреварата ще се проведе на 6 и 7 юли 2024 г. на спортен комплекс „Колодрума” във Видин.
Професионалният празник на МВР се отбелязва на 5 юли с решение на Министерския съвет от 28 февруари 1992 г., сочи справка на отдел „Справочна“ на БТА. На тази дата се отбелязва годишнина от издаването (1879) на Указ 1 от княз Александър I, с който се създава Министерството на вътрешните работи на основание чл. 161 от Търновската конституция. Със същия указ е назначено първото правителство на Княжество България с министър-председател, министър на вътрешните дела и управляващ Министерството на народното просвещение Тодор Бурмов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари