Благотворително авто-мото шоу „За безгрижно детство на Преси“ подготвят край село Буховци

Благотворително авто-мото шоу „За безгрижно детство на Преси“ подготвят край село Буховци. В два дни – 11 и 12 май, хора с големи сърца и изкушени от страстта към автомобили и мотори ще се съберат, за да подкрепят семейството на петгодишната Преслава Василева, съобщи за БТА един от организаторите Кирил Кирчев. 
Събитието ще се проведе на бившето летище край населеното място. Входът ще е на цена от 10 лева, срещу които всеки посетител ще получи гривна. Средствата ще бъдат дарени за момичето, със съгласието на семейството ѝ ще бъдат заделени средства, с които ще бъде подпомогнато още едно дете от Търговище, допълни Кирил Кирчев.
Авто-шоуто ще включва Тайм атак, Тайм атак такси, Дрифт, Дрифт такси и Кар аудио и ще се проведе в двата последователни дни. В първия ще се представят професионалните пилоти от клубовете на Шумен, Варна, Велики Преслав в състезание Тайм атак, след което ще продължат с Тайм атак такси. В неделя ще се представят професионалните пилоти от Дрифт клубовете на Търговище, Разград, Шумен, Варна, Русе, Попово и др. Към тях ще се присъединят и автомобилите с Кар аудио системи от няколко града, посочиха организаторите. 
Парите, събрани на събитието, ще бъдат използвани, за да може Преслава да продължи с ежедневните си рехабилитации и да има шанс да играе заедно с другите деца. Петгодишното дете има нелека история. Семейството ѝ разказва, че още в първите часове след раждането си бебето повръща голямо количество кръв и след проведени изследвания се установява, че има сепсис. Лекарите ѝ дават минимален шанс за живот, но тя се справя с тежката инфекция. На 4-месечна възраст родителите ѝ забелязват, че има физическо изоставане, диагностицирана е с детска церебрална парализа. Вече четири години Преси посещава необходимите ѝ за прохождане и самостоятелен стоеж рехабилитации, както и логопед, защото все още не е вербална. Малко по малко тя успява да се задържа и усвоява нови умения. 
На събитието край Буховци ще има и две дарителски кутии, за да може, който желае, да дари по-голяма сума. Отворена е и дарителска сметка.
Зад общата благотворителна кауза застават „Летище  Пловдив“ ЕАД – собственик на терена, автомобилните пилоти от клубовете по Дрифт и Тайм атак, собствениците на коли с Кар аудио системи и други видове тунинг, Областна администрация – Търговище, Община Търговище и Народно читалище „ Родина -1927“ в село Пробуда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари