Благотворително изкачване на Беклемето за колоездачи и бегачи организира троянският велоклуб Troyan Horse на 11 май

Благотворително изкачване на Беклемето за колоездачи и бегачи организира троянският велоклуб Troyan Horse на 11 май (събота). Това съобщи за БТА Димитър Вълев, един от създателите на клуба.
Основната цел на инициативата е, чрез заплащане на такса за участие в изкачването, да бъдат събрани допълнителни средства за учебно пъмп-трак трасе за децата на Троян.
Основната част от трасето ще бъде финансирана от Община Троян, припомня БТА. Събраните в събота средства ще позволят да бъде разширено детското трасе в лесопарк „Турлата“, като се добавят сложни елементи и допълнителна инфраструктура в полза на младите колоездачи.
Трасето за изкачване е подходящо за средно напреднали, но са добре дошли всички желаещи да се включат, разказа Вълев.
Изкачването започва от град Троян (поляната на Тончо Стаевски в кв. „Лъгът“), преминава по гориста местност, през хижа Чучул и завършва пред паметника Арка на свободата в местността Беклемето. 
Дължината на трасето е 18 километра, с положителна денивелация 1200 метра. Ще бъдат обособени три основни пункта с вода и храна, в които участниците ще могат да се подкрепят.
Регистрация за участие в някоя от четирите групи – мъже, жени, деца и E-bikes, може да се направи на място, в деня на изкачването. Очакванията на организаторите са да се включат основно възрастни. Ще има организиран транспорт за бегачи, който трябва да се заяви по време на регистрацията.
Началният час на благотворителното изкачване е 9:30 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари