Близо 11 500 моторни превозни средства са проверени по пътищата на страната

Общо 11 448 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.
Извършен е контрол на 13 510 водачи и пътници. Съставени са 3 338 фиша и 743 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.
В рамките на изминалия ден са установени общо 22 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 13 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 9 – с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират осем водачи, петима са отказали тестване.
Един човек е загинал, а общо 23 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха по-рано днес от МВР. Пътните произшествия с ранени и загинали са 18. 
В София са регистрирани една тежка и 33 леки катастрофи. Ранен е един човек, загинали няма. 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари