Близо 170 деца от област Разград участваха в спортните празници „Да играем заедно!“

Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в област Разград за поредна година се включи в кампанията „Да играем заедно!“ и глобалната кампания „Приобщаването е революцията“ по инициатива на Спешъл Олимпикс България, съобщи за БТА директорът на Регионалния център Милена Стоянова.
През 2024 година Европейската футболна седмица на Спешъл Олимпикс се провежда в периода 25 май – 2 юни и е в партньорство с UEFA, EFDN, iCoachKids. Тя е посветена на „Футболa за всички“ (Football For All). 
В рамките на националната кампания „Да играем заедно!“ и Европейската футболна седмица Регионалният център в Разград в партньорство с училища от областта организира спортни празници по футбол и народна топка с участието на смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения. Целта на празниците е да се насърчи приобщаването и толерантността между децата, а образователните институции – да предложат нови възможности за децата да играят заедно, посочи Стоянова.
Тя заяви, че турнири са проведени в пет от седемте общини на областта – Разград, Завет, Кубрат, Исперих и Лозница. По думите ѝ всички ученици, подкрепили своите съученици със специални образователни потребности, са показали, че революцията е приобщаването. „Децата със специални образователни потребности и техните съученици споделиха своята радост от преживените моменти, изпълнени с усмивки и емоции. Всички бяха доволни от съвместната игра“, допълни Стоянова и добави, че близо 170 деца от областта са участвали в спортните празници.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари