Близо 6000 са издадените персонални идентификационни кодове за година в плевенския офис на НАП

Рекламирай в beZpartien.bg

Близо 6000 персонални индентификационни кодове (ПИК) са издадени в плевенския офис на Националната агенция за приходите (НАП) през миналата година. Това съобщи Рени Дудева, главен инспектор в отдел „Услуги за клиенти“ в офиса на НАП в Плевен.
Само от началото на годината 400 души вече са получили своя ПИК.
Дудева припомни, че е-платформата на приходната агенция предлага над 170 електронни услуги, достъпни с персонален код или електронен подпис (КЕП). Сред услугите, които се ползват с ПИК и са повече от 60, са подаване на данъчни и осигурителни декларации, справки за задълженията с възможност за плащане, включително и за местни данъци и такси, справки за изплатени доходи, за осигурителен доход, за извършени плащания и погасени с тях задължения, актуално състояние на трудови договори, подаване на заявления, получаване на удостоверения и други. Данъкоплатците имат възможност да се възползват и от предварително попълнената данъчна декларация, която ще бъде достъпна в Портала за е-услуги на НАП в началото на март. 
Както БТА писа, близо 1,8 милиона потребители в страната имат персонален идентификационен код на НАП. Повече от 500 000 души са използвали своя ПИК през 2023 г., за да подадат годишната си данъчната декларация в Портала за електронни услуги на приходната агенция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *