Близо 700 полицаи ще бъдат ангажирани с охраната на изборните секции на 9 юни в София област

Около 700 полицаи ще бъдат ангажирани с охраната на изборните секции на 9 юни в София област. От тях 500 ще бъдат от Областната дирекция (ОД) на МВР – София, а 200 от тях ще се включат от други структури на МВР. Това съобщиха на официалния си сайт от областната администрация на София област, след проведена среща между областния управител Силвия Арнаутска и директорът на ОД на МВР-София старши комисар Тихомир Ценов.
За изборите за членове на Европейския парламент от Република България и Народно събрание в Софийска област са образувани 409 секционни избирателни комисии като избирателите са 188 430 за Народно събрание и 189 540 избиратели за Европейски парламент, съобщиха от областната администрация. 
Те са обсъдили надеждната охрана на изборните секции, сигурността и честността на вота. В срещата взе участие и началникът на отдел „Охранителна полиция“ в дирекцията комисар Петър Соколов. Арнаутска информира ръководителите на ОД на МВР-София, че организацията за изборите се движи съгласно приетата с решение на Централната избирателна комисия хронограма. От ОД МВР – София информираха, че разчетите за гарантиране на сигурността и честността на вота вече са готови. 
До 25 май 2024 г. избирателите български граждани, с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани в избирателните списъци на секцията по регистрирания им настоящ адрес, припомнят от Централната избирателна комисия (ЦИК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари