Близо 800 ще са първокласниците в Силистренско тази година

Рекламирай в beZpartien.bg

Тази година в област Силистра в първи клас вече са записани 797 ученици, който са разпределени в 29 училища. Това съобщават от местното Регионално управление на образованието.
Оттам допълват, че почти всички първокласници ще бъдат включени в групите за целодневна организация на учебния ден. Засега най-много са записани в Основно училище „Иван Вазов“ в Силистра – 87 деца, и в Средно училище „Никола Йонков Вапцаров“ в Силистра – 76 ученици.
Записани са вече и 778 седмокласници, разпределени в 34 паралелки. Тази година няма закрити, а все още има свободни места в 20 от тях.
Новата учебна година в Силистренска община обаче ще започне с едно училище по-малко, след като миналата година бе закрито учебното заведение в село Брадвари. Причината за това беше, че повече от 20 години в училището се сформират маломерни и слети паралелки. Направеният анализ за последните десет години показа, че част децата отпадат от образователната система още в предучилищна възраст.
За правоприемник на движимото и недвижимото имущество на учебното заведение бе определено Обединено училище „Св. Климент Охридски“ в съседното село Професор Иширково.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *