BMW 319 Sport от 1935 година ще бъде „гвоздеят“ на единадесетия ретро събор на автомобили в Сливен

BMW 319 Sport от 1935 година ще бъде „гвоздеят“ на единадесетия ретро събор на автомобили, който ще се състои на 27 април (събота) в Сливен. Това каза за БТА Валентин Дойчинов, председател на Сдружението за класически автомобили „Туида Класик“, което е организатор на събитието.
Автомобилът е от колекцията на Тодор Деляков от Поморие. „Той е много ценен и собственикът му обикновено не го показва в България, но заради сливенската публика, която уважава, ще направи второ участие. През миналата година Деляков участва със стогодишен „Ситроен“.“
На въпрос дали може да бъде определена стойността на един подобен ретро автомобил, Дойчинов посочи, че това е трудно, защото това е въпрос не само на преценка, но и на интерес от страна на колекционерите.
Над 200 участници са потвърдили присъствие. Повече от 20 ще бъдат автомобилите от сливенския клуб.
Ще бъдат раздадени награди за първо, второ и трето място, Купата на кмета за автомобили, мотоциклети и специални награди за редовни участници, клуб с най-много участници и др. „Една от причините колекционерите от цялата страна да посещават нашето събитие са нашите уникални награди“, каза още Валентин Дойчинов. Голямата награда за утрешното събитие е картина, както и ръчно изработени метални пластики.
Ретро автомобилите, мотоциклетите и велосипедите за втора поредна година ще бъдат изложени на паркинга на Ритейл Парк на бул.“Георги Данчев“ от 10:00 часа. Няма да има парад по улиците на града, както беше в предишните издания.
Ще има изпълнения на фолклорния ансамбъл „Тракийче“, на духовия оркестър на военно поделение 22 220 в Сливен, индивидуални изпълнения. Ще има и конкурс за детска рисунка на тема „Ретро автомобили“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари