НачалоБългарияБогата културна програма в община Горна Оряховица през целия месец юли

Богата културна програма в община Горна Оряховица през целия месец юли

 

С богата ще изненада своите жители и гости Община Г. Оряховица през целия месец юли. Публичните прояви в железничарския град вече стартираха с провелия се от 1 до 3 юли в НЧ “Напредък” Национален за български фолклор “Неранза”. На 5 юли от 17,30 ч. в Художествената галерия “Недялко Каранешев” ще бъде открита изложбата “Деца рисуват вън”, представяща творчеството на възпитаниците на “Арт ателие” с ръководител Радослава ова. От 4 до 27 юли, в дните от понеделник до сряда, в НЧ “Съединение” в с. Драганово от 10 ч. ще се провежда детска театрална работилница. На 8 юли от 10 ч. в НЧ “Градина-Върбица” в с. Върбица ще се проведе поетичен рецитал, посветен на 172 години от рождението на Иван Вазов, а на същия ден в НЧ “Христо Козлев” в Д. Оряховица от 15 ч. ще има прожекция на документален филм за живота и творчеството на писателя Елин Пелин по случай 145-годишнината от рождението му.
На 9 юли от 18 ч. в НЧ “Иван Вазов” в Първомайци ще се проведе годишен концерт на читалищните колективи във връзка с отбелязването на 172 години от рождението на Иван Вазов. На 18 юли в 10 ч., по случай 185-ата годишнина от рождението на Васил Левски, в Г. Оряховица ще има ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Апостола в кв. “Пролет”, а по същото време в с. Стрелец пред Паметника на загиналите стрелчани за свободата на България – рецитал със стихове, посветени на Дякона.
На 20 юли от 10 ч. в манастир “Св. Пророк Илия” в Г. Оряховица ще се отслужи празничен водосвет с курбан по случай Илинден и св. Илия, който е закрилник и покровител на града. На 30 юли богатият културен афиш за месеца ще завърши с празник на Поликраище, който ще предложи празнична програма с участието на читалищните колективи и гост-изпълнители. Тя ще стартира в 19,30 ч. в центъра на селото.

Автор: Николай Венков

Симон Милков
Симон Милков
Симон Милков, е журналист на свободна практика. Популярен със своите авторски рубрики "Шибанистан" и "ПарламентьорЪт". Информационна агенция "БезпартиенБГ", е създадена също по негова идея, като източник на свободна и независима гражданска журналистика. За контакт: s.milkov@bezpartien.bg
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО