НачалоБългарияБорбата за вота: 1/3 от кандидатите за депутати на БСП са до...

Борбата за вота: 1/3 от кандидатите за депутати на БСП са до 35-години, 46 са млади жени

119 от общо 440 кандидати на левицата за тези парламентарни избори са под или на 35-годишна възраст, о близо 40% от тях са млади жени – или точно 46. Това показват данни от листите на за вота на 2 октомври.

Най-младият кандидат на левицата е Ангел Рангелов, който е в листата на БСП за 16 МИР – Пловдив – град. Младите в БСП са представени от двама водачи – Валери Митов в и Явор Божанков във Велико , съобщават от пресцентъра на левицата.

В 7 области на България на второ място в листите са избрани младежи. Във Велико Търново втора е Георгиева – Вергилова, млад общински съветник от Свищов, в Пловдив – град на тази е младият лидер на градската организация на БСП – Иван Петков, а бившият парламентарен секретар на Министерството на труда и социалната и икономист Георги Ангелов е втори в столичния 23 МИР. Същата позиция, но в съседния 24 МИР, заема млад финансист – Александър Димитров. В хасковската листа на социалистите водачът е следван от Богдан Кирилов, млад общински съветник от града, в втори е Даниел Каратов, а в – младият народен представител в 47-тото Народно събрание Иван Ганчев.

Столичният 23 МИР е районът с най-много младежи кандидати – 15 от общо 32-ма. Средната възраст на младите лица от листата в този МИР е 28 години.

„Този процес на подмладяване показва няколко неща. Младежите по места доказаха, че имат подготовката и експертизата да бъдат кандидати и да представляват БСП на тези избори. Партията има нужда от нов облик, който минава само и единствено през младите ни и подготвени лица. Радвам се, че виждаме това почти навсякъде из страната. Това е важен опит и подготовка за тях, защото догодина ни чака и битка на местно ниво. Младежите ни доказаха, че имат подготовката и енергията да се борят за една социална и сигурна държава. Аз лично се гордея с тях.“ сподели Габриел Вълков, председател на Младежкото обединение в БСП.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО