НачалоСвятБорел не изключва възможността съюзниците да изпратят на Украйна и изтребители

Борел не изключва възможността съюзниците да изпратят на Украйна и изтребители

Върховният представител на Европейския съюз по външните работи Жозеп Борел не би се изненадал, ако държави о и Германия в крайна сметка променят та си за снабдяване на с бойни самолети, предаде ДПА.

Доставката на основни бойни танкове на Киев първоначално също беше много спорна, каза Борел пред журналисти в Брюксел, преди днешната на високо равнище ЕС-Украйна в Киев.

В крайна сметка обаче беше постигната договореност и тази „червена линия“ беше премината, каза Борел. Всички оръжейни доставки за Украйна до момента бяха съпроводени с предупреждения за потенциалния риск от по-нататъшно ескалиране на конфликта с , добави Борел, предаде .

Първият дипломат на ЕС не отговори дали той лично подкрепя доставката на бойни самолети. „Моята работа е да се опитвам да постигам консенсус и един от най-добрите начини за това е да не заемам позиция, която може да го застраши“, каза Борел, предаде БТА.

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки наскоро каза, че е отворен за идеята на Украйна да бъдат изпратени бойни самолети.

Германия и други държави обаче, след като обещаха да снабдят Украйна с основни бойни танкове, за да ѝ помогнат да се защити срещу руското нашествие, отхвърлиха идеята за доставки на бойни самолети за Киев.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО