НачалоБългарияБорис Ячев: Правителството вървеше на автопилот и катастрофира

Борис Ячев: Правителството вървеше на автопилот и катастрофира

„Изглеждат ми спокойни управляващите, но това нищо не значи. арната математика показва, че нямат необходимото мнозинство. Парламентарната практика позволява неприсъствие по време на гласуването и „въздържал се“, заяви лидерът на Българска прогресивна линия Красимир Янков в студиото на „Денят ON AIR“.

Той очерта два основни проблема – обществото е разделено, а ота и управляващите демонстрират несигурност в бъдещото си поведение.
„Тя се отразява на живота на хората и на бизнеса. Този хаос е огромен проблем. Имаме 6 месеца редовен кабинет и преди това 6 месеца служебни правителства, а реформи няма. Изкарването на мръсното бельо на взаимоотношенията в правителството е второто негативно в кабинета – липсата на реформи и липсата на разбирателство. Няма конкретни цели и график, по който да се постигат“, обясни Янков.
Председателят на „Силна България“ Борис Ячев е на мнение, че е добре кабинетът да падне. По думите му днешните дебати около вота на недоверие не са увеличили поддръжниците и в двете посоки.
Според него резултатът от вота на недоверие е непредвидим.
„На дебата не се чуха конкретни критики по отношение на една или друга . Чуха се обвинения от доскорошни коалиционни партньори. Възможни са всякакви сценарии. Час по-скоро тези парламентарно представени партии трябва да си тръгнат“, изтъкна той пред Bulgaria ON AIR.

Обществото е разделено и отвратено, съгласи се Ячев с Янков и добави, че виновни са и управляващите, и опозицията.

„Не може месеци наред да управляваш без законодателна програма, правителството вървеше на автопилот и астрофира“, заяви председателят на „Силна България“.
Ячев смята, че има опасност при предсрочни избори хората да си останат вкъщи да не гласуват. А следващото мнозинство в парламента да има изключително ниско ниво на подкрепа.
„Ако се стигне до преформатиране на ново мнозинство в този парламент, хората ще бъдат на улицата. Ако се стигне до избори и има правителство, в което участват и , хората ще са на площада. Опозицията има основание да негодува от липсата на реформи, но избърза и провокира „“ да претендират да са партия“, каза още Красимир Янков.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО