Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас

Борисов не е в положение да поставя условия. Това каза пред журналисти в Бургас съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Асен Василев, след като бе помолен да коментира изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че преговори между ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България“ след изборите може да има, но без в преговорния екип да бъдат Николай Денков, Кирил Петков и Асен Василев.
Запитан дали все пак е готов на повторен диалог с Борисов, Василев каза: „Нека да видим програмата му и ще говорим, до момента такава не сме видели. Знаете, че и двете правителства, които се формираха в тези шест пъти избори, бяха на „Продължаваме Промяната“ и работиха по наша програма“.
Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков заяви, че първото нещо, на което Борисов трябва да отговори, е дали ще се „откачи“ от зависимостите от Пеевски. По думите на Петков Пеевски държи т.нар. инфраструктура – прокуратура, служби. „Борисов държи гласовете, които пък гарантират да няма реформа там“, добави Петков.
„Въпросът е, че те трябва да се разкачат, ако искаме да вървим напред. Защото аз не вярвам, че г-н Пеевски ще даде доброволно тази си власт, а г-н Борисов, докато има тази зависимост, не може да направи нещата, които всички българи искат – да има справедливост и нормални конкурси, да не е нареден мачът преди това“, каза Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари