НачалоБългарияБоряна Димитрова посочи рисков фактор за вота

Боряна Димитрова посочи рисков фактор за вота

Стартът на предизборната е доста различен от старта на предишните три от миналата година. Ако през миналата година основният фокус на кампанията беше на модела на управление, сега фокусът е върху решаването на икономическите, финансовите и енергийни проблеми пред страната, коментира социологът от „Алфа рисърч“ Боряна Димитрова в студиото на „Още от деня“ по .

Тя представи данните от последното проучване на агенцията. Данните показват, че предизборната кампания стартира с превес на (23,4%) пред основния конкурент „“ (17,5%). Резултатите от проучването показват и, че няма голяма разлика между електорална подкрепа за , и „Възраждане“. Сред твърдо решилите да гласуват 10,9% казват, че ще подкрепят ДПС, 9,8% – БСП, а 9,5% „Възраждане“. „“ биха подкрепили 7,5% от твърдо решилите да гласуват.

„Избирателната активност все още остава сериозна загадка. Около 48% в проучването заявяват, че със сигурност биха отишли до урните. Но наблюдаваме сериозно равнище на разочарование от политическите партии и политическите лидери. Недоверието при всички тях сериозно доминира над доверието“, обясни Боряна Димитрова.

та, ерозията на доверието към ключовите политически лица е рисков фактор за вота. Решаването на тежки кризи изисква лидерство и визионерство. Ако няма такива лица, това е сериозен проблем пред цялата политическа система. Ако няма силна мотивация за вот, тогава ниса избирателна активност може да доведе до увеличаване на по-радикалния вот, посочи още социологът.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО