Британският съвет в България ще открие втори център за обучение в началото на новата учебна година

Британски съвет, организацията за културни връзки и образователни възможности на Обединеното кралство, ще открие своя втори учебен център в София през септември, в навечерието на старта на новата учебна година, съобщиха от пресцентъра на Британския съвет в България.
Новият клон на организацията ще бъде разположен в Бизнес парк София, в квартал Младост 4, като ще споделя пространство със 75% от мултинационалните компании от Fortune 500, които оперират в Централна и Източна Европа.
Откриването е част от плана за разширяване на Британски съвет в този регион. То има за цел да доближи своето предложение за обучение до софиянци, на място, което е избрано от самите курсисти, след проведени проучвания, отбелязват от Съвета.
“Наблюдаваме нарастващо търсене на присъствено обучение в София, особено за по-малки деца. През изминалата година България беше втората най-бързо развиваща се учебна организация в цялата глобална мрежа на Британски съвет“, отбелязва Олга Соколова, бизнес мениджър за Британски съвет в България, Грузия, Румъния и Украйна.
Разположен в един от най-модерните, развити и лесно достъпни райони на София, Британски съвет “Бизнес парк София” ще предлага пълното портфолио на организацията от курсове по английски език и подготовка за изпити, за най-малките, както и за ученици от начален, среден и горен курс на обучение. Възрастните ще имат достъп до курсове по общ английски – от основно ниво до ниво на свободно владеене; курсове и обучение по бизнес английски, и подготвителни курсове за изпитите Cambridge и IELTS.
Британски съвет “Бизнес парк София“ е вторият учебен център на Британски съвет в България, който допълва офертата им за обучение, предлагана на над 1200 деца, тийнейджъри и възрастни, в централния офис на ул.“Кракра“ 7. Институцията има и външно партньорство с училище „Св. Георги“, разположено в Лозенец. Там Британски съвет предлага курсове по английски език за ученици от начално ниво. Освен че обслужва пълното си портфолио от курсове по английски език и подготовка за изпити, централният офис на Британски съвет в София е сцена на образователната и културна работа, която институцията извършва в страната от 1939 г. насам. Чрез нея Британски съвет се свързва с хиляди студенти, преподаватели, политици, академици, изследователи, творци и предприемачи в България. 
/ЙВЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари