БСП е единствената алтернатива на сегашното управление на „сглобката“, каза Георги Свиленски

Влизаме в тези избори с ясната амбиция, че БСП е единствената алтернатива на сегашното управление на „сглобката“. Това каза днес на пресконференция в Плевен Георги Свиленски, който е водач на листата с кандидати за народни представители на коалиция „БСП за България“ за 15-и изборен район – Плевен.
„Присъствието ми в листата, и в позицията ми на заместник-председател на парламентарната група на БСП вече в три парламента, дава и показва знак и на партията и на парламентарната група за отношение към този регион и към Плевен“, каза Свиленски. Той заяви, че в БСП избирателите могат да видят една последователна политическа сила и изтъкна, че за него две неща са важни в политиката – моралът и последователността. 
Свиленски заяви готовност да бъде „на терен“ през цялото време на кампанията в Плевенска област, въпреки че е водач на листа и в София. 
Вторият в листата Стефан Бурджев подчерта, че на предстоящите избори БСП има потенциала да получи два мандата от 15-и изборен район – Плевен. Ние от БСП сме стойностни хора и имаме национално обществено отговорно поведение, заяви той. 
Георги Свиленски каза още, че един от акцентите в кампанията е да се мотивират хората да гласуват, за да се пребори „купеният вот, който уби демокрацията“. „Не можем да говорим за демокрация, когато 200-300 000 купени гласа решават управлението на държавата“, допълни той. 
„Имаме притеснения за честността на вота. Притеснени сме от действията на служебния кабинет, от сформирането му, защото това е един партиен кабинет“, каза още Свиленски. 
Листата на „БСП за България“ е със средна възраст 46 години, стана известно още днес. Тя е съставена от десет кандидати като има представители от различни сфери на обществения живот. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари