БСП няма да участва в разговори с ДПС за втория мандат, отговориха от партията

БСП няма да участва в разговори с ДПС за втория мандат, съобщават от пресцентъра на партията. Такъв отговор подписа и изпрати председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Борислав Гуцанов до председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски във връзка с търсената подкрепа за реализиране на втория мандат.
“ПГ на БСП подхожда с изключително уважение към всички парламентарни групи и техните избиратели, но Националният съвет на Българската социалистическа партия има решение парламентарната група да не участва в разговори за съставяне на правителство с първите два мандата”, посочват социалистите.
Депутатите от ПГ на „БСП за България“ стриктно спазват и се ръководят от решенията на партийните органи, се казва в прессъобщението.
„В тази тежка за страната ни ситуация, ние вярваме, че изход може да бъде намерен с третия мандат. Третият мандат създава възможност за формиране на истински надпартиен експертен кабинет на националното съгласие. Процедурата дава време да се обсъдят приоритети за развитието на България и подобряване на живота на българските граждани. ПГ на БСП вярва, че именно това е пътят за излизане от политическата криза и стабилизиране на страната“, се посочва още в писмото.
По-рано днес от ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната-Демократична България“ и „Има такъв народ“ също изпратиха отговори на поканата на ДПС с отказ за разговори и за подкрепа на правителство с втория мандат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари