БТА организира регионална конференция по проект „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ във Варна

Рекламирай в beZpartien.bg

БТА организира регионална конференция по проект „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ във Варна. Форумът ще се състои на днес от 10:30 часа в Националния пресклуб Българската телеграфна агенция (БТА) в морската столица – ул. „Плиска“ № 13, ет. 1.
В конференцията ще участват Кирил Вълчев, генерален директор на БТА, кметът на община Варна Благомир Коцев, д-р Виктория Николова, управител на ОИЦ-Варна, Галина Иванова – началник отдел „Североизточен рeгион“ в Главна дирекция „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие“ на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Ташка Габровска, държавен експерт в отдел „Програмиране и договаряне” в Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти“ на Министерството на труда и социалната политика (МТСП), Йоанна Йовева – главен експерт еколог в Община Белослав, Надя Димитрова – юрисконсулт в Община Белослав, кап. I ранг проф. Мирослав Цветков, началник на Научна секция във Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров, проф. д-р Бистра Василева, заместник-ректор в Икономически университет във Варна, Георги Георгиев, кмет на община Дългопол, Вълчо Вълчев, заместник-кмет на община Суворово.
Проектът „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ се изпълнява от БТА с подкрепата на Европейската комисия и надгражда вече осъществения проект „Европа в България: общо бъдеще“. Сред целите му са: по-добро разбиране на ролята на политиката на сближаване, вкл. на Балканите; повишаване на осведомеността за проекти, финансирани от Европейския съюз (ЕС) чрез Кохезионната политика; насърчаване на открит диалог за резултатите от изпълнението на местно ниво, както и на гражданското участие по въпроси, свързани с политиката на сближаване. По време на конференцията ще бъдат дискутирани новостите за периода 2021-2027 г. и постигнатите резултати през периода 2014-2020 година. 
Началото на поредицата от конференции по проекта бе дадено на 20 декември миналата година в София. В периода до август 2024 г. БТА организира дискусии в пресклубовете си в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Самоков, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол, както и трансгранични конференции в Белград, Босилеград, Букурещ, Одрин, Скопие и Солун.
На 10 април предстои трансгранична конференция в Босилеград, Сърбия. На 16 април ще се състои и трансгранична конференция в Солун, Гърция. До края на месеца ще се проведат и местни конференции в Добрич, Шумен и Търговище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *