БТА с аудионовини за изборите за Европейски парламент

Българската телеграфна агенция (БТА) започна да предлага и аудионовини за гласуването за Европейски парламент. БТА има специални пратеници във всички страни от ЕС, които ще отразяват вота в текст, образ и звук. Всички новини на БТА са със свободен достъп и могат да бъдат използвани от всички медии безплатно.
Звуковите файлове могат да бъдат свалени от тематичните материали в специалната емисия “Евроизбори 2024”, която може да бъде открита в банер още в началната страница на уебсайта на Агенцията, както и в постоянните емисии на агенцията “Свят” и “Балкани”. Линк към аудионовините има точно под водещата снимка към публикацията.
За отразяването на европейските избори във всички държави членки на ЕС, преди месец БТА започна публикуването на предварителни материали с важна информация за вота, като представи справки за всяка страна членка на ЕС, предизборната програма на водещите партии във всяка държава, данни от социологически проучвания, резултати от минали евроизбори и нагласата за предстоящите, както и коментари и интервюта с водещи журналисти и експерти.
В изборната седмица кореспондентите и специалните пратеници на БТА по места публикуват не само любопитна информация за кандидатите за депутати в Европейския парламент и техните партии, но и подготвят и предлагат и видео репортажи за предизборната обстановка, които също са със свободен достъп.
В деня на изборите (9 юни) специалните пратеници на БТА ще съобщават информация за гласуването на българите в чужбина за Европейски парламент и за Народно събрание, информация за избирателната активност, както и резултати от екзитполове.
В деня след изборите (10 юни) БТА организира събитие с пряко включване от 27 държави по повод изборите за Европейски парламент. Събитието е озаглавено „БТА 24/27 ЕС“ (БТА предава 24 часа в денонощието новини за евроизборите от 27-те държави в ЕС).
Кореспондентите по места и специалните пратеници на БТА ще се включат на живо от столиците на всички държави членки на Европейския съюз, където ще отразяват евровота от мястото на събитието, в допълнение към екипа от нюзрума в София. Освен че ще предават информация от специални прояви преди изборите и в изборната нощ, журналистите ще съобщят резултатите в реално време и ще потърсят мненията на журналисти и анализатори, които да ги коментират.
Събитието ще започне в 17:00 ч. в Националния пресклуб на БТА в София и може да бъде гледано на страницата във „Фейсбук“ на БТА, ще бъде излъчено и с превод на английски език.
То ще се проведе съвместно чрез видеовръзка и в останалите национални пресклубове на БТА в страната. БТА разполага с пресклубове в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Перник, Петрич, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Самоков, Свищов, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол. 
Събитието ще се излъчва и в националните пресклубове на БТА в чужбина – Анкара, Турция; Босилеград, Сърбия; Букурещ, Румъния; Одеса, Украйна; Скопие, Република Северна Македония; Тараклия, Молдова. 
Ето 27-те страни и техните столици, в които БТА ще отразява евроизборите на терен:
Австрия – Виена
Белгия – Брюксел
България – София
Германия – Берлин
Гърция – Атина
Дания – Копенхаген
Естония – Талин
Ирландия – Дъблин
Испания – Мадрид
Италия – Рим
Кипър – Никозия
Латвия – Рига
Литва – Вилнюс
Люксембург – Люксембург
Малта – Валета
Нидерландия – Хага/Амстердам
Полша – Варшава
Португалия – Лисабон
Румъния – Букурещ
Словакия – Братислава
Словения – Любляна
Унгария – Будапеща
Финландия – Хелзинки
Франция – Париж
Хърватия – Загреб
Чехия – Прага
Швеция – Стокхолм
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари