БТА се включи в инициативата „Часът на земята“

Рекламирай в beZpartien.bg

БТА се включи тази вечер в инициативата „Часът на земята“. Светлините на националната информационна агенция бяха загасени в 20:30 часа.
Други обществени сгради също са изгасени светлини в този час.
Организатор на събитието е Световният фонд за природата WWF. От природозащитната организация припомнят, че мотото на инициативата тази година е „Връзката между човека и реката“, а фокусът „Подари природа. За нашето бъдеще“ насочва вниманието върху неразривната връзка между хората и околната среда, която хилядолетия наред поддържа развитието на човешките цивилизации. 
От WWF припомнят, че всеки може да стане част от каузата, като подари час на природата с различни дейности, щадящи околната среда.
В момента България е на четвърто място в света и първо в Европа по подарени часове с над хиляда часове за планетата от българите, пишат още от организацията.
По традиция Часът на Земята се отбелязва всяка година в последната събота на март. WWF представя деня като най-мащабната природозащитна кампания, обединяваща милиони хора по целия свят. Тя е посветена на климатичните промени и съхранението на биологичното богатство. Най-напред инициативата се провежда в Сидни, Австралия, през 2007 г., добивайки популярност в цял свят. У нас изданието официално се състои през 2009 година. Тогава като лица на кампанията застават тогавашният министър по европейските въпроси Гергана Паси и посланикът на Великобритания Стивън Уилямс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *