НачалоБългария"Булгаргаз" предлага поскъпване на природния газ с близо 19% от днес

„Булгаргаз“ предлага поскъпване на природния газ с близо 19% от днес

Окончателно предложената цена, по която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия за септември, е в размер на 353,63 за мегаватчас (MWh) или 180,81 евро/MWh, изчислена по фиксинга на БНБ (без акциз и ДДС). Това съобщават от „Булгаргаз“ на интернет страницата си.

За сравнение те на европейските газови пазари за доставки през септември са на нива от 232 евро/MWh, посочват от обществения доставчик.

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди цена на природния газ за август в размер на 297,89 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), припомня .

Ако КЕВР одобри предложената от „Булгаргаз“ цена за септември, означава, че синьото гориво ще поскъпне този месец с 18,71 процента спрямо цената за август.

Очаква се КЕВР на закрито заседание от 15:00 часа да реши каква ще бъде цената за природния газ през този месец на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО