Бургас ще бъде домакин на Европейска седмица на кинологията

Бургас ще бъде домакин на петнадесетата Европейска седмица на кинологията. Събитието на Български републикански киноложки съюз се организира съвместно с общинската администрация в крайморския град и ще бъде открито на 6 юли в района на Конна база в Морската градина. 
В рамките на международния форум ще се състоят 5 изложби – „Европейски шампионат 2024 на Световен киноложко-ловен и спортен алианс (WCHSA)“, Шампионатите на Грузия, Боливия и Полша, както и етап от „Световна купа 2024 на WCHSA“.  
За БТА организаторите посочиха, че и през тази година ще бъде организирана специализирана клубна изложба на българското овчарско куче. Тя ще се проведе на мястото на откриването – до Конна база в Бургас. Откриването на всички изложби в състезателните дни е от седемнадесет часа, а входът е свободен. Записването на участниците ще започва час по-рано. 
Съдийската комисия включва експерти от Австрия, Полша, Грузия, Украйна и България. По време на събитието се очакват гости от Армения, Грузия, Украйна, Полша, Словакия, Австрия, Латвия и Унгария.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари