Бургас ще посрещне учени от цял свят на симпозиум по биоинформатика и и биомедицина

Рекламирай в beZpartien.bg

Бургас ще бъде за трети път домакин на Международния симпозиум по биоинформатика и биомедицина BioInfoMed. Форумът ще е в Конгресния център в морския град през юли. Организатори са Бургаският държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Институтът по биофизика и биомедицинско инженерство към Българската академия на науките (БАН), Съюзът на учените в България и AO Research Institute Davos. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. 
AO Research Institute Davos е един от водещите в световен мащаб институти за иновации и изследвания в областта на лечение на фрактури. Той има глобална мрежа от над 520 000 здравни специалисти и около 20 000 членове хирурзи, работещи в областта на травмата, гръбначния стълб, ветеринарната и реконструктивната хирургия и др.
Симпозиумът отново ще бъде подкрепен от Община Бургас. Сред темите на форума ще са също „Изкуствен интелект в биологията и медицината“, „Биоинформатика и компютърна биология“, „Обобщени мрежови модели на човешкото тяло“, „Биомолекули и тъканно инженерство“.
БТА припомня, че по време на второто издание на международния симпозиум, проведен през октомври 2022 г., участваха учени от България, Мексико, Индия, Великобритания, Франция, Белгия, Полша, Турция, Норвегия и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *