Бургаската опера ще предложи на публиката си постановка на „Палячи“ на Леонкавало

Маестро Иван Кожухаров ще дирижира операта „Палячи“ от Руджеро Леонкавало на 17 май в Държавна опера – Бургас, съобщават от културната институция. 
Под неговата палка в главните роли ще се изявят солистите Мария Цветкова-Маджарова, сопрано, тенорът Даниел Дамянов, баритоните Марян Йованоски, Валери Турманов и тенорът Яни Николов. Заедно с тях на сцената ще се изявят и артистите от хоровия състав заедно с музикантите от оркестъра на Държавна опера – Бургас. Режисьор на драматичния спектакъл е покойният проф. Павел Герджиков. Диригент на артистичния състав на хора към Бургаската опера е Александър Чепанов. Художник на постановката – Иван Попов, асистент-режисьор – Лина Пеева, а концертмайстор – Христо Белчев.Операта „Палячи“ предлага широк спектър от чувства като страдание, пропадания, трагизъм, отмъщение. Мария Цветкова-Маджарова изгражда своя образ на кокетката Неда (Коломбина), която търси щастието в свободата да се отдаде на избора на сърцето, но намира своя фатален край, посочват от екипа на оперния театър.  
Баритонът Марян Йованоски, който е солист на Националната опера на Република Северна Македония и на Държавна опера – Бургас, ще влезе в образа на Тонио, както и на нелепия  ухажор на Коломбина Тадео.
Тенорът Даниел Дамянов, солист на Софийската опера и балет и Бургаската опера, ще се превъплъти в ролите на Канио и Палячо. Баритонът Валери Турманов ще съживи образа на Силвио, който обича искрено Неда и тази страст му коства живота. Тенорът Яни Николов ще влезе в образите на Беппе и Арлекин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари