Буря в Ловешко събори дървета, затрудни движението по пътищата и прекъсна електричеството в населени места

Бурята в Ловешко, която се разрази в късния следобед, събори дървета, затрудни движението по пътищата и прекъсна електричеството в населени места от региона. В областния град за около 40 минути са паднали 28 литра на кв. метър дъжд, което е три пъти над нормата, съобщи за БТА инж. Мартин Мачев, директор на Националния институт по метеорология и хидрология – филиал Плевен.
По думите му в града е имало и лека градушка – около 4 мм, както и силни пориви на вятъра – над 16 метра в секунда, в периода между 17:00 и 18:00 часа.
От Областната дирекция на МВР съобщиха за БТА, че главният път София – Варна е затворен за движение в едната лента в района на селата Сопот и Микре заради паднали дървета.
Оттам информираха, че има подадени много сигнали за паднали дървета и на различни места в град Ловеч, както и за електрически стълб. Наводнени са булеварди и улици. В село Радювене е отнесен и покрив на къща. 
От електроразпределителното дружество информират за прекъснато електроподаване в различни населени места в общините Ловеч, Тетевен, Троян, Угърчин и Ябланица. В областния град електричеството също беше прекъснато за малко. 
Заместник областният управител на Ловеч Нели Читинова каза, че в региона има прекъснати 13 електропровода, а заради паднали дървета е затворен пътят Ловеч – Микре. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари