Бурята в Русенско остави пет населени места временно без електрозахранване, прекърши и множество клони

Пет населени места в Русенско са били временно без електрозахранване заради бурята тази нощ. Това съобщи пиарът на областната управа в крайдунавския град Георги Георгиев. 
Авариите по елетрическата мрежа вече са отстранени. В село Мечка е спряно и водоподаването, като в момента екипи са на място и се очаква проблемът да бъде отстранен скоро. 
Под непрекъснато наблюдение са и водоемите в региона, като за момента никъде няма риск от преливане. 
Заради бурята в региона е имало и много пречупени клони. Те са отстранени от екипите на общинските администрации в областта, както и от Областното пътно управление. 
Както БТА вече съобщи, заради паднали клони вчера вечерта бе затруднено движението по главния пътя Русе-Бяла, в участъка между разклона за село Обретеник и село Волово.
По данни на хидрометеорологичната станция за последните 24 часа са паднали между 18 и 25 литра дъжд на квадратен метър. В района на Две могили и село Горно Абланово количеството е стигнало 35 литра на квадратен метър, което е близо половината от месечната норма. На места дъждът е бил придружен със силна и продължителна гръмотевична буря и шквал. 
За област Русе днес е обявен жълт код за опасност от интензивни валежи и гръмотевични бури. Има опасност и от градушки.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари