„Чака ни много тежък мач в Шумен“, каза треньорът на шампионите Никола Карастоянов

Чака ни много тежък мач в Шумен, каза треньорът на отбора от областния град Никола Карастоянов след загубата от Локомотив (Горна Оряховица) във втората среща от финалния плейоф в „Арена Бяла“. Домакините победиха настоящия шампион с 30:25 (16:14) и изравниха резултата в плейофа.
„Още в първия мач от финалните плейофи казах, че играхме слабо в защита. Днес бяхме даже по-зле. Не можахме да се разгърнем и в нападение. Не показахме нашия стил на игра. Вратарите са ни много слабо звено. Дано са си извадили поука. Допуснахме страшно много грешки, брак в нападение. Първото полувреме бяхме пренавити, а през второто – изобщо не бяхме концентрирани. Чака ни много тежък мач в Шумен! И ако искаме да го вземем, трябва да вложим душа и сърце“, коментира старши треньорът на шампионите Никола Карастоянов, цитиран от пресцентъра на хандбален клуб. 
Символичните гости играха добър хандбал само първите пет минути, в които успяха да поведат с 5:2. Шампионите постепенно започнаха да допускат все повече брак в атака, правеха непростими пропуски от чисти ситуации, а защитата им и вратарите се пропукаха тотално. На фона на показаното на игралното поле Локомотив, логично, започна да увеличава аванса си и след 20:17 в 40-ата минута срещата на практика се доигра, въпреки мощната подкрепа в залата от многобройна шуменска агитка.
Шумен 61 и Локомотив (Горна Оряховица) ще играят трети мач за хандбалната титла в зала „Арена Шумен“ на 25 май от 17:00 часа, когато ще бъде излъчен новият шампион на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари