Част от улица „Иван Вазов“ в Пловдив става пешеходна зона от 30 август за десет дни

Рекламирай в beZpartien.bg

Част от улица „Иван Вазов“ в Пловдив ще бъде пешеходна зона за 10 дни. От 30 август до 8 септември отсечката между улиците „Авксентий Велешки“ и „Кръстьо Пастухов“ се затваря за движение на пътни превозни средства, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Причината е провеждането на фестивала „Улица Станционна“.
Фестивалът е е част от програма „Наследство“ на фондация „Пловдив 2019″. На различни „станции“ в новообособената пешеходна зона са предвидени десетки културни събития. Сред музикантите, които ще участват са Теодосий Спасов квинтет, Ангел Демирев Трио, Ethno Venture, Partikel, New Candys, All Greek To Me и други. По време на фестивала ще се проведе гейминг шоу, а гостите ще могат да се срещнат с  популярни личности от сферата на компютърните игри.
Във фестивала с различни дейности ще участват Народна Библиотека “Иван Вазов”, Национална гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив, Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“, Технически университет – Пловдив, Автомобилен ретро клуб „Пловдив“ и други.
От общината напомнят, че има готов проект за превръщането на тази част от ул. „Иван Вазов“ в постоянна пешеходна зона. Той е изпратен още през май за съгласуване в Националния институт за недвижимо културно наследство. Предстоящото 10-дневно затваряне за автомобили ще е своеобразен експеримент за ефекта от практическото прилагане на проекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *