НачалоСпортЧелси готви грандиозни планове за над 2 млрд. паунда

Челси готви грандиозни планове за над 2 млрд. паунда

Новото ръководство на Челси обмисля сериозни планове, които касаят клубния стадион „Стамфорд бридж”. „Сините“ обмислят изграждането на изцяло ново съоръжение на мястото на сегашния стадион в Лондон, о се очаква инвестицията да бъде над 2 млрд. паунда.

Ако се стигне до осъществяването на намеренията на лондончани, то те трябва да играят на друг стадион в продължение на цели четири сезона, пишат в Англия. Мащабната реконструкция не би позволила да се играят мачове на стадиона по подобие на Ливърпул ример.

„Червените” също реновират „Анфийлд”, но трибуна по трибуна и отборът може да домакинства на своя стадион, въпреки ремонтните дейности.

Заради специфичното местоположение на „Стамфорд бридж” в центъра на Лондон, строежът на новия стадион би бил истинско предизвикателство. Съоръжението се намира над мество линии на метрото, подземна река, а в съседство се намира и гробище. Теренът на новия стадион трябва да се завърти на 90 градуса спрямо сегашния, за да могат да бъдат и всички необходими мерки и да бъде изграден стадион с капацитет от минимум 60 000 седящи места.

Бившият собственик на клуба Роман Абрамович също искаше да построи нов дом на клуба, но въпреки одобрените планове, ът така и не се осъществи.

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО