Четири дни ще продължи международният фестивал на музиката и изкуствата Jam on the river в троянското село Дебнево

Четири дни ще продължи международният фестивал на музиката и изкуствата Jam on the river в троянското село Дебнево, съобщи на пресконференция Вероника Тодорова, заместник- кмет на община Троян, музикант и създател на фестивала.
Събитието ще се проведе за шести път, в дните от 31 юли до 3 август. „Решихме да разширим фестивала, за да можем да представим една по-атрактивна и разнообразна програма на публиката“, каза Тодорова. 
През първият ден публиката ще може да слуша изпълнения на маестро Георги Калайджиев със социално значимия му проект „Музиката вместо Улицата“.
На 1 август в двора на църквата „Св. Петка“ в Дебнево ще звучи „Танго меса“ на Мартин Палмери. Солист е Вероника Тодорова, гостуват общински хор „Гена Димитрова“ – Плевен и щрайх квинтета на Плевенската филхармония с диригент Георги Милтиядов.
В часовете между 18:00 и 22:00 часа на 2 август  ще прозвучат изпълнения на секстета Echoo Balkan Samba и на етно-фюжън формацията Shaka Zulu Orchestra на композитора и пианист Минко Ламбов.
На 3 август (събота), отново в същия часови диапазон в програмата са включени изпълнения на Душан Петрович (Сърбия) с джаз фюжън концерта From April to December и октет от популярни сръбски музиканти. Фестивалът ще бъде закрит с проекта „В света на музиката“ на Плевенската филхармония със солисти Веско Ешкенази (цигулка), Вероника Тодорова (акордеон) и диригент Георги Милтиядов. Тодорова припомни, че в края на май проектът спечели наградата „Музикален проект на годината“ на предаването „Алегро виваче“ по програма „Хоризонт“ на БНР.
В късните вечерни часове на 2 и 3 август ще бъдат показани късометражни филми, селектирани във фестивала „От Балкана до звездите“.
Организаторите припомнят, че миналогодишното издание на фестивала е посетено от около 10 000 души, а част от програмата са били чуждестранни и български музиканти като германците Кристофър Херман (вилончело) и Матиас Дьорзам (кларинет, саксофон), италианецът Ренцо Руджиери (акордеон), Етно Джаз оркестра (Сърбия), Веско Ешкенази, Нина Николина, Минко Ламбов, Калин Вельов, Цветан Недялков, Ангел Демирев, Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ и др.
За децата ще има организирана артработилница, спортни и водни игри. Входът за всички концерти е безплатен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари