Четири помещения, пригодени за отглеждане на растения от рода на конопа, откриха при спецоперация в Радомирско

Специализирана полицейска операция срещу наркопроизводството и разпространението е извършена днес на територията на Радомирско, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Перник.
В нея са участвали служители от група „Криминална полиция“ при Районно управление – Радомир, и на сектор „Специални тактически действия“ в ОД на МВР – Перник.  
В хода на акцията криминалистите са проверили стопански двор в село Долна Диканя, където в сградата на бивша мандра разкрили четири помещения, пригодени за отглеждане на растения от рода на конопа. Те са били специално оборудвани с лампи, климатици и изградена вентилация. При процесуално-следствените действия са иззети общо над 370 растения, някои от които със съцветия, както и около 200 по-малки, тип разсад. В други помещения на сградата са открити употребявани лампи, празни туби от препарати и чували с торфо-почвена смес. С полицейска заповед за срок до 24 часа са задържани установените в имота двама мъже – 49-годишен столичанин и 55-годишен мъж от Приморско. По случая е образувано бързо производство. Предстои материалите по случая да бъдат докладвани в Районна прокуратура – Перник. Действията по разследването продължават. 
БТА припомня, че две оранжерии за отглеждане на канабис бяха разкрити на територията на радомирското село Долна Диканя през лятото на миналата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари