Четири ветеринарни клиники се включват в инициативата на Община Разград за поставяне на безплатни чипове и регистрация на домашни кучета

Инициативата на Община Разград за поставяне на безплатни чипове и регистрация на домашни кучета намери съмишленици сред ветеринарните лекари с частни клиники в Разград. Четири ветеринарни клиники от Разград се включват в кампанията, съобщиха от общинската администрация.
Община Разград вече предостави на ветеринарите чипове и от понеделник, 10 юни, в техните обекти ще може да се извършва чипиране, като собствениците на домашни животни ще трябва да заплатят само стойността на манипулацията. Кампанията ще продължи три месеца, до 10 септември. 
Ветеринарните клиники, които се присъединиха към общинската инициатива, са: „Вива Вет“, която се намира на ул. „Паркова“17 в Разград; „Профи Вет – д-р Ганчев“, която се намира на ул. „Варна“ бл. 2; „Грийн хилс Вет“ на ул. „Добровска“7 и „Фарма тийм“ с два обекта – на ул. „Неофит Рилски“11 и на пазарчето в жк „Орел“.
Чипирането на домашни кучета е безопасна за животните процедура, която е задължителна по два нормативни документа – Закона за защита на животните(чл.37) и Закона за ветеринарномедицинската дейност (чл. 174), посочват от общината.
Сред поводите за започване на кампанията за собствениците на кучета, която се финансира от бюджета на Община Разград, са сигнали от кметове на населени места. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари