Четирима души са пострадали при пожари в страната през последното денонощие

Общо 42 пожара са потушени в страната през последното денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 75 сигнала за произшествия. При пожарите са пострадали четерима граждани.
С преки материални щети са възникнали 14 пожара, от които: шест в жилищни сгради, един в спомагателни, временни или паянтови постройки, пет в транспортни средства и два в съоръжения на открито.Без нанесени материални щети са възникнали 28 пожара, от които: седем в сухи треви, горска постеля и храсти,17 в отпадъци и четири други.
Извършени са 33 спасителни дейности и помощни операции – две при катастрофи в транспортни средства, три при битови или промишлени инциденти и 28 за оказване на техническа помощ. 
БТА припомня, че три жени и един мъж бяха откарани в болница след пожара в Западната промишлена зона на Варна вчера. Сигналът за инцидента е подаден около 13:00 часа на 25 май. Пожарът е избухнал в склад на Крайезерния път във Варна, заради силния вятър огънят е отишъл и към съседен магазин, от който пожарникарите са спасили трите жени. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари