Четирима души са се удавили за денонощие по Южното Черноморие

Рекламирай в beZpartien.bg

Четирима души са се удавили по Южното Черноморие през последните 24 часа. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Оттам призоваха за по-голямо внимание към плажната сигнализация и къпането в августовското море. Особено внимателни трябва да бъдат родителите, чиито деца използват надуваеми съоръжения, тъй като вълнението може лесно да ги повлече навътре в морето. 
Снощи около 18:00 часа на охраняем плаж в к.к. „Слънчев бряг“ от водата е изваден румънски турист на 54 години, който е починал малко по-късно, въпреки оказана му на място медицинска помощ, съобщиха още от местната полиция. Около 10:30 часа днес на Северния плаж в курортния комплекс спасителите са извадили от морето тялото на удавен руски гражданин. В същия час, но в град Китен, туристи са забелязали удавена жена. Тялото ѝ е издърпано на брега, като от ОД на МВР – Бургас уточниха, че тя е на видима възраст около 60 години, но самоличността ѝ не е установена. 
Полицията съобщава и за случай, при който тялото на млад мъж е извадено от морето в района на северната крайбрежна алея в Несебър. Сигналът за починалия е получен 5:00 часа тази сутрин.  
Припомняме, че от началото на месец август спасителите на морски плажове предупреждават за „мъртво вълнение“, което се разпознава при наличие на „коридор“ от разпенена вода, често с различен цвят от водата наоколо. Течението почти винаги е перпендикулярно на брега и се образува близо до него. Попадналите в „мъртво вълнение“ не бива да плуват към брега, а паралелно на плажната ивица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *