Четирима души са задържани за подкуп и длъжностно престъпление с цел имотна облага, съобщи Окръжна прокуратура-Кюстендил

Рекламирай в beZpartien.bg

Окръжната прокуратура в Кюстендил ръководи досъдебно производство за подкуп и длъжностно престъпление с цел имотна облага, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.
Около 23:00 ч. на 23 март, при проверка на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Гюешево“ гражданите на Албания – А.Г. (на 60 години) и С.Л. (на 39 години), дали подкуп в размер на 150 евро на двама служители от „Гранична полиция“.
Целта на действията ми била да бъде допуснато С.Л. да излезе от България в Република Северна Македония, без да му бъде наложена санкция за превишен престой в страната. 
Предложеният подкуп бил приет от длъжностните лица, заемащи отговорно служебно положение – Г.В. (на 38 години) и И.С. (на 49 години). С цел имотна облага двамата нарушили задължения си, касаещи реда и организацията при осъществяване на граничната проверка на ГКПП. От деянието им са могли да настъпят немаловажни вредни последици, изразяващи се в уронване престижа на МВР, както и създаване на недоверие в дейността на държавния орган.
С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа.
Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Работата по случая продължава с извършване на интензивни действия по разследването.
Разпитите са продължили вчера през целия ден. Най-вероятно мярката за неотклонение ще бъде гледана от съда утре, каза за БТА прокурор Марияна Сиракова от Окръжната прокуратура в Кюстендил.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *