Четвърти заместник-кмет е назначен в Община Плевен

Лидия Петкова е новият, четвърти заместник-кмет с ресор „Обществен ред и сигурност“ на Община Плевен. Досега тя оглавяваше дирекцията по обществен ред и сигурност в местната управа, съобщават от пресцентъра на общината.
Като основни приоритети в работата си Петкова посочва опазването на живота и здравето на населението, гарантиране спокойствието и сигурността на хората в общината, разширяване на изградената мрежа за видеонаблюдение, която да обхване нови зони, включително и парк „Кайлъка“.
Петкова е възпитаник на Академията на МВР, има и магистратура по право. Дългогодишният ѝ опит в системата на Министерството на вътрешните работи включва опит в охранителна, криминална полиция и служба „Борба с организираната престъпност“ (БОП). Тя е първата жена, работила в криминалната служба и първата жена в БОП. Занимава се със стрелба от ученическа възраст. Като служител в МВР, Лидия Петкова е балкански и републикански шампион по стрелба. Била е началник на две районни полицейски управления – в Червен бряг и в Плевен. Последната й длъжност, заемана в системата на МВР, е началник-отдел „Административен“ в Областната дирекция на МВР. 
Припомняме, че вчера бе обявено назначаването на инж. Митко Спасов като заместник-кмет с ресор „Териториално развитие“. В ръководния екип на Община Плевен към момента са още двама заместник-кметове. Елина Димитрова е с ресор „Хуманитарни дейности и проекти“, а Маргарита Бахнева отговаря за финансите.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари