Човешкият живот е изборите, които правим, каза Кристина Патрашкова при представянето на книгата си в Пазарджик

Кристина Патрашкова представи книгата си „Въпреки всичко. Българските писатели в годините на цензурата“ тази вечер в Пазарджик.
„Ние всеки ден сме изправени пред дилемата на избор – какво да направим и какво не. Вярвам, че човешкият живот е изборите, които правим. С тази книга исках да пробудя интереса при младите читатели и да разкажа как големите писатели преживяват времето на осемдесет и девета година“, каза журналистката пред гостите в зала „Цветан Радулов“.
Гостенката ни доближи интервюто до литературата, каза адвокатът и автор Хари Харалампиев, който беше модератор на събитието и благодари на Кристина Патрашкова, че е откликнала на поканата. Той добави, че Пазарджик е град, в който продължава да се чете.
Благодаря за поканата на Хари Харалампиев. Много съм изненадана от успеха, който има тази книга, която вече излиза в трети тираж, каза пред гостите Патрашкова.
Написах тази книга покрай моята работа като журналист, защото имах възможността да познавам едни от най-големите писатели. Навремето хората на изкуството имаха места, където се събираха да общуват – кафета и ресторанти, които и аз посещавах. Така постепенно се сближих с големите писатели и в този момент си казах, че трябва да пазя паметта за тези талантливи автори, за да не бъдат забравени, обобщи Кристина Патрашкова.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари