Чрез благотворителна аукционна инициатива, кърджалийското училище „Отец Паисий“ събира средства за болни деца

Средства за подпомагане на болни деца и на родители на възпитаници на училището събира чрез благотворителна аукционна инициатива кърджалийското училище „Отец Паисий“. В нея може да се включи всеки по света, каза пред БТА директорът на училището Златко Атанасов. 
Идеята е на двама учители – Теодора Богданова и Кирил Гогов, подкрепени от училищното ръководство, училищното настоятелство и обществения съвет към  школото. Картините, седемнадесет на брой, също са свързани с училището – те са дело на бивши и настоящи възпитаници. Публикувани са в групата на паисиевци в социалната мрежа. А въз основа на събраната обща сума ще се прецени как точно ще бъдат разпределени средствата.
„Всяка картина има цена за деня, като началната цена се променя с цел да се наберат повече средства за нуждаещите се. Когато приключи продажбата на тези картина, ще бъдат обявени събраните суми, които ще бъдат внесени в сметката на училищното настоятелство“, обясни Златко Атанасова.
Той допълни, че се наддава чрез изпращане на оферта на електронната поща на СУ „От. Паисий“. Аукционът ще продължи до 12 юни, като първоначалната цена на някои от картините вече е многократно увеличена.
Освен в интернет, картините са изложени и на живо на партерния етаж в училището, но в рамките на кампанията те ще бъдат експонирани и на друго място. Днес, както и на 6 юни, те ще могат да бъдат видени във фоайето на Театрално-музикален център Кърджали от обществеността. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари