„Чудото на музиката“ посветиха на Деня на детето млади пианисти от Музикалната школа „Илия Бърнев“ в Разград

„Чудото на музиката“ посветиха на Международния ден на детето – 1 юни, младите пианисти от класа на Нина Георгиева в музикалната школа „Илия Бърнев“ към Народно читалище „Развитие 1869“ в Разград, съобщи секретарят на читалището Виолета Антонова. 
Тя посочи, че на сцената на читалището децата са показали какво са научили през изминалата учебна година и са потопили публиката в магията и красотата на клавирното изкуство. „По традиция първи се изявиха най-малките. Тригодишният Тошко направи своя дебют с пиесите „Хорце“, „Дъждец“ и „Валс“. В годишния концерт-продукция усвоените си клавирни умения показаха още Армина с „Пързалка“ и „Пиле пее“, Аляра с „Етюд“ и „Казачок“, Илина със „Зайче“ и „Руска народна песен“, Маги с два етюда и „Френска песен“. На сцената се изявиха също Виктория с „Мелодичен етюд“ и „Фантастична пиеса“, Емира с „Ария“ и „Весела игра“, Моника с „Мелодичен етюд“, „Полифонична пиеса“ и “ Молба“. Добромир изпълни две популярни мелодии, а Вероника „Адажио“ и „Гайда“. Дуетът Вероника и Михаела представиха „Пиеса“, Даниел изсвири „Етюд“ и „Първа загуба“, а водещият Емир завладя публиката и с талантливо изпълнение на „Малка прелюдия“ и „Есенна картина“. С виртуозно умение Дара очарова зрителите с „Фонтаните на Диана“ и „Соната“. Кулминация на концерта поставиха доайените на класа Михаела с „Полонез“ от Шопен, Ивана с прозведения от Бах – „Адажисимо“ и „Ария“, и „Танц“ от Арно Бабаджанян“, каза Антонова.
Музикалният педагог Нина Георгиева е благодарила на децата за старанието и на родителите за подкрепата, в трудния, отговорен образователен процес по музика. От името на ръководството на читалището Виолета Антонова поднесе своята висока оценка за постиженията на класа по пиано, с пожелание за успех, в предстоящия национален конкурс в Пловдив.
За БТА Виолета Антонова обяви, че до края на месеца предстоят редица концертни прояви, с които талантите на формациите при читалището ще покажат наученото през учебната година. На 9 юни ще се изявят възпитаниците на класа по пиано на музикалния педагог Росица Дачева. Два дни по-късно е концертът на Разградската филхармония и музикалната школа „Илия Бърнев”. На 13 юни годишен концерт ще изнесат Балетната школа при читалището, като изявата ще бъде с благотворителна цел. На 27 юни гости и родители ще се насладят на изпълненията на възпитаниците на класа по пиано на Галина Героева, а заключителният концерт за месеца ще е на възпитаниците на Румяна Маркова от класа по цигулка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари