Царевицата и слънчогледът ще бъдат акцент в „Ден на полето“ край Добрич

Представянето на хибриди слънчоглед и царевица ще бъде акцент в тазгодишното издание на демо платформата „Ден на полето“, каза председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите (ДСЗ) Радостина Жекова пред журналисти.
„Всеки колега ще може да прецени и направи своя избор предвид сушата, с която се сблъскваме от няколко години. Предвидени са също така демонстрации на земеделски машини и техника. През втория ден ще се състоят и инициативите, насочени към децата. Това е част от програмата, на която много държим, защото е възможност децата да видят пътя по създаването на хляба – какво представлява пшеницата, как се прави брашно и т. н. Ще се организират и много забавни игри за малчуганите. Активно участие в проявата отново ще има Професионалната гимназия по аграрно стопанство – Добрич, която е партньор на „Ден на полето“ и член на Добруджански съюз на зърнопроизводителите“, допълни тя.
Тазгодишното издание на „Ден на полето“ ще се проведе в землището на село Попгригорово, община Добричка, от 23 до 27 юли. Организатори на събитието са Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) и Добруджанският съюз на зърнопроизводителите (ДСЗ), а домакин на платформата е „Агрофирма Статев“. 
Изданието е едно от най-мащабните регионални земеделски събития, което събира фермери от цялата страна след края на жътвата на пшеница и дава възможност за обмен на опит и знания в сектора, посочват от НАЗ. Над 30 фирми ще вземат участие в предстоящото събитие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари