Целта на „Продължаваме промяната – Демократична България“ е да покажем, че хората искат нормална европейска България, каза Кирил Петков

Целта на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е да покажем, че хората искат нормална европейска България, а не да се върнем в годините на „постната пица“ и бедност. Това каза в Русе Кирил Петков – един от лидерите в коалицията. 
Петков и Асен Василев, съпредседатели на „Продължаваме промяната“, както и Николай Денков от Изпълнителния съвет на партията организираха в „Канев център“ на Русенския университет разговор на тема „Промяната последните 10 месеца – какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?“. В събитието участваха и кандидати за депутати от коалицията в Русенско, чийто водач е Мартин Димитров. 
По думите на Петков 80 процента от българите „не са щастливи с правосъдието, не са доволни от службите и чувстват, че има несправедливост в България“. „Сега те трябва да повярват, че от тях зависи да не допускаме старият модел да се връща“, смята Кирил Петков. 
По думите му Мартин Димитров е един от най-добрите експерти в българския парламент. 
Асен Василев каза, че очаква предизборна кампания, която „да не позволи на някой да изяде парите на пенсионерите и да ги даде на фирмите, които са до него“. „Няма да го позволим. Това е реалният избор пред България – дали да станем латиноамериканска държава, където десет човека ядат парите на държавата, а всички други са или под линията на бедност, или в емиграция, или да сме нормална европейска държава, в която средствата на хората стигат до хората и се вдигат доходите и пенсиите“, заяви той.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари